Cancer/Kræft. Behandling af bivirkninger

 • cancer2
 • cancer1
 • cancer5
 • cancer6

Af Boy Bork Ejderskov

Vi har på klinikken gennemført rigtig mange akupunktur forløb på cancer klienter med forskelligartede problemstillinger og derigennem opnået en stor kompetence med lindring af gener igennem de sidste 15 år.

Akupunkturprogrammet giver lindring i forbindelse med kemoterapi og strålebehandling

Vores erfaringer har vist, at et akupunktur forløb startende med mindst 1 behandling 3-5 dage inden selve kemokuren samt efterfølgende min. 2 behandlinger pr. uge de efterfølgende 2 uger giver den største effekt og lindring af gener. 

Akupunkturprogrammet kan afhjælpe/minimerer de fleste gener og bivirkninger kræftklienter kommer med f.eks. nedenstående

 • Kvalme
 • Maveproblemer af forskellig art
 • Manglende appetit
 • Svimmelhed
 • Ubeskrivelig træthed
 • Hedeture
 • Smerter
 • Stress og uro
 • Lavt immunforsvar
 • Søvnproblemer
 • Blodprøvetal uden for normal området

Hvorfor virker akupunktur

Akupunktur behandling belaster ikke kroppen fysisk med yderligere medicinsk indtagelse, men styrker kroppens egne forsvarsværker og hjælper til at genoprette ubalancer samt udrensning af uønskede stoffer, hvorved kroppen bliver styrket i kampen mod kræften og den konventionelle behandling.

Der er ingen videnskabelige beviser for, at akupunktur kan helbrede kræft, men der er til gengæld utallige undersøgelser og klienthistorier der klart understøtter brugen af akupunktur som en lindrende behandling i forbindelse med et behandlingsforløb i offentlig sygehusregi. 

Så ønsker du at støtte og styrke dig selv maksimalt sideløbende med traditionelt behandling, kan vi her i klinikken sammensætte et forløb der bedst muligt styrker din krops egne forsvarsværker og lindrer dine gener mest muligt – uden at belaste kroppen yderligere med medicin.

Nedenstående klienthistorier giver en idé om, hvad vi med akupunkturen blandt andet kan gøre for dig i forbindelse med et cancerforløb:

Andre muligheder

Da jeg som tidligere kræftpatient selv har været igennem den opslidende proces et kræftforløb oftest er kan vi hjælpe dig som klient her i klinikken samt tilbyde dig personlig vejledning og coaching. Især som ny-diagnosticeret kan der være en masse tanker og spørgsmål der presser sig på, og vi kan her hjælpe med enten et rent samtale/coaching forløb eller i kombination med akupunktur. Læs mere her: Coaching af kræftklienter 

Min baggrund inden for smerte- og gene-lindring i.f.m. kræft

Jeg har selv været ramt af lymfekræft flere gange. Det er en barsk oplevelse, der ikke kan beskrives med ord. Flere langvarige forløb med højdoser af kemoterapi efterfulgt af stamcelletransplantation m.v.
Ens liv bliver sat på standby og det kan være svært at se lyset i den anden ende af tunnelen – og samtidig skal man kunne få sin hverdag til at fungere. Børn, arbejde familie – alt skal håndteres og overskuddet er bare så begrænset – eller ikke-eksisterende!

Dette forløb gjorde, at jeg investerede meget tid i forsøget på at finde den bedste måde at beskytte og behandle mig selv i et intenst sygeforløb. Hermed mener jeg en aktiv behandlingsform, der kunne kombineres med det offentlige sygehusvæsens konventionelle behandlingsforløb.

Efter længere tids minutiøs søgning og læsning af en større del litteratur om akupunkturens mange muligheder og resultater, var valget krystalklart. Akupunktur var og er stadigvæk den bedste behandling jeg kunne finde på en lang række områder i forhold til kræft.

Jeg startede derfor selv et behandlingsforløb med akupunktur sideløbende med den konventionelle behandling, og oplevede dels at mine gener blev langt mindre udtalte, at jeg blev væsentligt hurtigere frisk igen efter kemobehandlingerne samt at energien, optimismen og livsmodet blev væsentligt stærkere.

Med de ting jeg havde oplevet i mit eget forløb var der ingen tvivl i mit sind om at det hjælper – og det var noget jeg skulle give videre til andre i samme situation. Derfor startede jeg -så snart kræfterne rakte til det – på en fuld, certificeret akupunktur uddannelse med alt hvad det kræver, og blev færdiguddannet i 2002.

Derfor:

Den klare fordel for dig ved et behandlingsforløb her på klinikken er, at jeg selv, har prøvet hele turen på den hårde måde. Jeg kender problemetikken på såvel det mentale som fysiske plan og kender alt til at være bange for fremtiden, have ulidelige smerter og ubehag, være træt og udbrændt og føle afmagt og alt hvad man ellers kan komme igennem som cancerpatient. Jeg forstår din situation og ved hvad du taler om! 

En enkelt ting du altid skal huske på er, at du er ikke din sygdom. Din identitet er ikke ”kræftpatient” Du er den du altid har været – men oplever at have kræft, hvilket er noget helt andet! ;O)

Kontakt os

Ring gerne og bestil en tid, eller gør det igennem vores online bookingsystem her.Back2Harmony Akupunktur
Rathsacksvej 1, st. th.
1862 Frederiksberg C, København

 •  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 •  +45 30 48 11 00

Dit førstevalg når du skal til akupunktur

Vær social

 

 

 

 

Åbningstider

Vi har åbent efter aftale. Men læs gerne mere om vores åbningstider.

 • Klinik åbningstider
  Mandag 08.00 - 18.00
  Onsdag 10:00 - 19.00
  Fredag 08:00 - 18.00