Akupunktur er vejen til sundhed

Om akupunktur

Akupunktur stammer fra Kina, og behandlingsformens første lærebog blev nedfældet for omkring 5.000 år siden. Akupunktur er en vigtig del af den Traditionelle Kinesiske Medicin, og behandlingen virker på menneskets mange energibaner – også kaldt meridianer – overalt på kroppen. I hver enkelt meridianbane findes en masse akupunkturpunkter, der ved stimulation med nåle kan genskabe balancen i kroppen. Akupunkturbehandling er derved med til at fjerne og forebygge sygdom eller ubalance i kroppen, og man vil dermed få fornyet energi og velvære.

For at forstå, hvordan kroppens meridianer virker, kan man drage en sammenligning til virkelighedens verden. I det danske hovedstadsområde findes et stort S-togsnet, som forbinder forskellige byer. Og tusindvis af danskere benytter hver dag den offentlige transport. Forestil dig en situation, hvor der opstår en signalfejl på jernbanen et sted mellem Københavns Hovedbanegård og Hillerød. En signalfejl i myldretiden. Fejlen vil resultere i tog, der ikke kan køre, og de mange rejsende må tålmodigt vente i toget eller på perronerne frem mod Hillerød. Toget kører ikke videre, før signalfejlen er rettet, og passagererne vil komme senere frem. Det sted, hvor signalfejlen opstod, er meridianer hvor akupunktøren vil sætte nåle og genoprette ubalancen og derigennem afhjælpe problemstillingen.

Dette eksempel tegner et billede af, hvordan akupunktøren kan hjælpe mennesker med forskelligartede problemer ved at behandle med akupunktur i bestemte punkter på kroppen – altså nåle sat i helt specifikke meridianer. I eksemplet med S-togsnettet er det altså der, hvor signalfejlen opstod.

I Kina er akupunktur en yderst anerkendt behandlingsform, hvor befolkningen gennem det meste af landets lange historie har anvendt den. Akupunktur har altid fungeret som en vigtig del for at sikre landets folkesundhed, og der sås sjældent tvivl om effekten ved den alternative behandlingsform. Akupunktur er med andre ord en stor del af kinesernes hverdag – også på landets hospitaler – når sygdom og ubalance i kroppen skal afhjælpes.

Gennem de seneste årtier har akupunktur spredt sig til den vestlige verden, hvor især europæerne har taget den kinesiske behandlingsform til sig. Akupunktur blev for alvor anerkendt i Vesten i 1979, da Verdenssundhedsorganisationen (WHO) erklærede, at akupunktur kunne afprøves ved en række specifikke lidelser.

Rent filosofisk baseres akupunktur på vekselvirkningen mellem YIN og YANG – to modsatte principper, der styrer mennesket. Mennesket lever i bedste velgående, når de to principper er i balance med hinanden.

I Danmark er akupunktur blevet en mere og mere populær behandlingsform, når borgerne har brug for at få balance i kroppen. Således har mere end hver fjerde dansker efterhånden gjort bekendtskab med akupunktur, der dog stadig anses som en ung behandlingsform. Omkring hvert tredje hospital supplerer desuden patienternes behandlinger med akupunktur. Videnskabeligt set er der stadig ubekendte mekanismer i akupunktur, men et relativt solidt empirisk grundlag – kombineret med kinesiske studier – styrker synet på effekten ved behandlingsformen.

Der er endnu stor forskel på, hvordan akupunktur bliver udført i henholdsvis Danmark og Kina. For at udføre akupunktur i Kina kræves der en universitetsuddannelse, og man skal have autorisation. Akupunktur betragtes derimod som en alternativ behandlingsform i Danmark. Akupunktører med betegnelsen RAB – registrerede alternative behandlere – er uddannede til at udføre behandlingen.

I Kina bliver akupunktur anset for en terapiform, hvor man analyserer den enkelte persons krop som en helhed, der gerne skal være i balance. I læren om medicin i den vestlige verden – herunder Danmark – diagnosticerer man derimod ved hjælp af organsystemet.

Se klinikkens anmeldelser fra klienter på Trustpilot

Udskyd ikke problemet - Tag kontakt

RING 3048 1100 eller ONLINE BOOKING eller SEND E-MAIL

Åbningstider

Vi følger vejledningen fra vores brancheforening Danske Akupunktører ang. Coronavirus Covid 19, derfor holder vi pt. helt lukket til og med 13.04.20
Vi har åbent efter aftale. Men læs gerne mere om vores åbningstider.

Klinik åbningstider

  • Mandag 10.00 - 18.00
  • Tirsdag kun efter personlig aftale
  • Onsdag 8:00 - 19.00
  • Torsdag kun efter personlig aftale
  • Fredag 8:00 - 18.00

Vær social

akupunktur, akupunktør, behandling, smerte, frederiksberg, københavn

Kontakt os

Ring gerne og bestil en tid, eller gør det
igennem vores online bookingsystem her.

Back2Harmony Akupunktur
Rathsacksvej 1, st. th.
1862 Frederiksberg C, København

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
+45 30 48 11 00

Dit førstevalg når du skal til akupunktur!


Menu

Book tid

Find vej

Ring op